Hírek


Suzuki X-Lander
2013.11.05. 15:07:30

A november 20-án kezdõdõ Tokyo Motor Show-ra a Suzuki több új koncepcióautóval is készül, számunkra a Hustler nevû igazi japán stílusú miniautó és a Crosshiker nevû kompakt Crossover mellett inkább az X-Lander tûnik érdekesnek.



Bár már más gyártók is jelentek meg hasonlóan érdekes formájú tanulmányautókkal, szerintünk határozottan jól sikerült formatervrõl van szó.
Persze a külsõ csak egy dolog, ami igazán érdekessé teszi a koncepciót, az az, ami a kasztni alatt van.



Az X-Lander ugyanis Jimny-alapokra épült, a szokásos 1.3-as motort kapta egy robotizált kézi váltóval, és természetesen összkerékhajtással.
Nehéz így képekrõl megítélni, de ránézésra az MT gumival ellátott kerekek jóval nagyobbak, mint a Jimnyé, így a jármû különösen ütõképes lehetne terepen.



Persze egyértelmû, hogy ez koncepcióautó csak, hiszen a futurisztikus külsõn kívül a kamerákkal és egész mûszerfalas kijelzõkkel helyettesített tükrök sem valószínû, hogy valaha sorozatgyátásba kerülhetnének, na meg persze a rendes szélvédõ és a tetõ teljes hiánya sem valószínû, hogy eladhatóvá tenné.



Ennek ellenére egy igen izgalmas tanulmányak tûnik, és jó volna, ha nem az iV-4, hanem ennek egy használhatóbbá tett verziója lenne a Jimny utódja.

Mondjátok el véleményeteket a fórumban!